Психологът е …..?

Психологът НЕ дава съвети и готови рецепти за действие. Той знае, че всяка ситуация е различна, както са различни хората. И все пак, психологът знае правилните МЕТОДИ, чрез които човек да „вземе живота си в ръце“.

Психологът използва техники от терапевтичен характер, доказани във времето, както и собствената си личност с цел ОСЪЗНАВАНЕ първопричините на проблема и ТРЕНИРАНЕ на умения за справяне с него.

Психологът не е магьосник, ясновидец или ходжа… Той няма магическа пръчица, която кара проблемите ви да изчезват. В реалността нищо не може да изчезне или да се появи просто така. Всяко действие си има равно по сила противодействие. Работата на психолога е да ви води по пътя към собственото ви самоусъвършенстване и израстване, като на първо място ви срещне със страховете ви и ви помогне да ги преодолеете.imagesFOS8KKNC

Психологът ви показва как изглеждате вие и проблемът ви отстрани. Насочва ви към подходяща за случая информация и сам ви дава такава. Изготвя индивидуална оценка и терапевтичен план, който да следвате заедно.

Психологът НИКОГА не съди, оценява, нагрубява клиента си. Неговата задача е да ви приеме такива, каквито сте, като в същото време разкрие потенциала ви за положителна промяна.

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s